Kangeroos en skiing
Door: Chris & Frederike
Blijf op de hoogte en volg Chris en Frederike
27 Juni 2009 | Australië, Sydney
De afgelopen dagen waren wonderbaarlijk fantastisch! We schrijven nu dit bericht vanuit Mt Martha, een klein plaatsje dat een uur ten zuiden van Melbourne ligt op de Mornington Peninsula. We zijn hier gisteren aangekomen en verblijven twee nachten bij Ria en Dean, die hier zelf net vijf dagen wonen in een fantastisch lekker huis, een kilometer van het strand vandaan. Dean en Ria ontmoetten we eerder bij Phil en Svanthe, waar zij ook twee nachten tegelijkertijd met ons logeerden. Het is echt superaardig van hen dat we langs mochten komen en heel gezellig.
Maar eerst even terug naar de dagen ervoor:
We vertrokken dinsdag vroeg uit Sydney, Het duurde een tijd voor we de stad uit waren, maar Canberra diende zich al vroeg aan. We hadden een zonnige rit, maar in de Australian Capital Territory hing een dikke laag mist. We bezochten het Parliament House, een architectonisch gezien aardig ding en namen een kijkje binnen. Best aardig allemaal....maar daarna reden we door richting Thredbo, met een omweg via Tidbinbilla. Dit is een Nationaal Park een eindje buiten Canberra. Het weer was hier zeer prima. Bij de entree kregen we te horen dat we door het park konen rijden en verschillende aussiedieren konden spotten, dus we gingen gelijk maar even de kangeroes begluren achter het gebouw. Deze blije springers waren vaker begluurd, want echt bang waren ze niet. Alleen toen er opeens 10 meter verderop een enorme vos kwam aangerend gingen ze er met zijn twintigen vandoor. Actie in de wei! We hadden alleen even tijd om koala's te zoeken en reden recht op hun gebiedje af, liepen vlug over het pad en vonden na twintig minten twee exemplaren: eentje hoog in de boom en wakker (het is zeldzaam een niet slapende koala te zien, want die beesten slapen 20 uur in een etmaal omdat die eucalyptus die ze alleen maar eten geen voedingstoffen bevatten en de koala's knetterstoned raken van die bladeren) en eentje wat lager in een andere boom, diep in coma.
Hierna reden we vlug door naar Thredbo, dat was nog best een eind. De hele rit konden we ons niet voorstellen een berggebied binnen te gaan rijden en sneeuw aan te treffen, maar we stegen toch aardig. Het landschap was een beetje outbackachtig, met steeds meer heuvels en stenen en uiteindelijk arriveerden we in het donker. We hadden nog geen idee hoe het zou zijn, maar zagen wel veel mensen met skiboxen en wintersportmateriaal. Woensdag hebben we niet geskied, aangezien de sneeuwomsandigheden niet optimaal waren, maar donderdag was de grote dag: op de latten! Om half negen stonden we in onze huurbroek, op onze huurhoutjes, met onze huurschoenen en onze huurstokken onderaan de babylift (met stoeltjes). Eerst die maar. Daarna hebben we in goede vaart alle pistes (7!) heerlijk afgeskied in de zon. Een rare gewaarwording om tussen de eucalyptusbomen tussen aussies te skien, maar superleuk. De sneeuw was voor een groot deel nepsneeuw en die morgen vers aangevuld, maar vanaf half twee trok het dicht en ging het enorm sneeuwen. We hadden geen huurbril, dus vanwege het slechte zicht moesten we tegen drie uur voldaan stoppen. Wat een heerlijke dag en heerlijke pistes en wat lekker rustig!
Gisteren zijn we rustig richting Melbourne gereden, of beter gezegd...naar Mt Martha. Het tochtje nam de hele dag in beslag (uur of 13, 850 km), maar had korter gekund. We vergisten ons in de tankinhoud en de aanwezigheid (beter: afwezigheid) van tankstations. Aangekomen in een leeg dorp (genaamd Nimmitabel) dachten we de tank vol te gooien, maar er was geen tankstation. Wel zou die er zijn over 50 km en dat gingen we niet redden. Je raadt het: we reden 36 km terug naar het vorige dorp om te tanken, in de hoop dat we het gingen halen.....en dat lukte. In vervolg dus op tijd tanken!
Gisterenavond arriveerden we hier, hadden het gezellig met Dean en Ria en vandaag hebben we de peninsula verkend. Erg mooi, beetje Zuidfranse kust en mooie zee. Tijdens een wandeling hebben we nog een half uur achter 30 kangeroes aangezeten en veel foto's gemaakt. Geinig avontuurtje was dat en vanavond lag Skippy heerlijk op ons bord! Het volgende bericht zal ergens na Melbourne en/ of Adelaide zijn. Gezellige dagen!
Ps over de foto's: ze zijn niet van de beste kwaliteit en gemaakt met onze compactcamera ivm de mogelijkheden van deze site. Voor goede foto's mogen jullie na onze trip natuurlijk altijd langskomen.
27 Juni 2009 - 11:57
Pap:
Leuk!
Goed te lezen dat jullie het naar je zin hebben. Smaakt naar meer enuuuhhh wie weet willen wij er ook eens een kijkje nemen.
groet,pap -
27 Juni 2009 - 13:11
Mam G:
Jongens, wat een ervaring. Echte Frederike pistes??? Ziet er goed uit. Geniet ervan. Tja, wat pap zegt...wie weet. kus mam -
29 Juni 2009 - 16:15
Harry En Marianne:
jullie adres van mijn zus gekregen. Nu kunnen wij jullie ook volgen. Spannende reis, super. En dan skien in australie, vast anders dan de Hasliberg.
veel plezier nog.groetjes. -
04 Juli 2009 - 16:05
Jaap En Marielle:
Lieve Fre en Chris,
Super bedankt voor jullie lieve berichtje.
We zijn helemaal verliefd op ons mannetje!
Als jullie terug zijn moeten we zeker afspreken.
Willen hem natuurlijk aan iedereen showen;).
Maar eerst moeten jullie nog lekker genieten van jullie tijd daar.
xx Jaap, Marielle en Mats -
08 Juli 2009 - 00:46
Ivette:
Tot vanavond!!!! -
08 Juli 2009 - 17:32
Francien:
Hey Chris en Fré,
wat leuk om jullie verhalen te lezen. Veel wisselende dagbestedingen. Tja die benzine... herkenbaar. Gelukkig was de auto goedgezind. Veel plezier nog de komende tijd.
Groetjesss