Melbourne to Adelaide
Door: Chris & Frederike
Blijf op de hoogte en volg Chris en Frederike
09 Juli 2009 | Australië, Perth
Vorige week zondag zijn we in Melbourne aangekomen. Het weer was redelijk, niet al te zonning maar droog. Na ingecheckt te hebben in het hostel zijn we lopend via de Queen Victoria Market naar de stad gegaan. De markt leek er eentje te zijn uit Azie met van alles en nog wat. De dieren hebben we weer uitgebreid bekeken en echt elk ras wordt hier met een poedel gekruisd. Straks zullen we hier nog op terugkomen ;)
In de stad zijn we gaan lopen langs het water naar een gezellige soort braderiemarkt. Daarna op richting het Melbourne Museum waar Frederike 4 jaar geleden met haar ziektekostenverzekeringspasje gratis als student naar binnen mocht. Chris had er geen vertrouwen in maar met een beetje lef stonden we zo allebei gratis in het museum. Chris als echte student en Frederike wederom als ziektekostenstudenten. Toch handig als zo'n kaart dan alleen maar Nederlands bevat. Echt een top museum over dieren, mensenlijk lichaam en brein, Aboriginals en veel meer. 's Maandags zijn we naar het Royal Childrens Hospital geweest, Chris had daar een vacature gezien als kinderpsycholoog en wilde kijken of we zo meer konden uitvinden over hoe het werkt met zijn studie hier. Wel wat te weten gekomen, maar uiteindelijk konden ze hier ook niet heel veel betekenen. Daarna de rest van de dag gelopen door allerlei wijken langs winkels, Starbucks (heerlijk met gebak) etc. Dinsdags zijn we naar Warragul op pad gegaan naar een bekende fokker van Labradoodles (kruising tussen een labrador en een poedel). In Nederland mag je eigenlijk nooit langs om dat er teveel mensen willen kijken en uiteindelijk er geen nemen. Hier waren we van harte welkom en hebben we van alles geleerd over het ras en hoe zij werken. Zelf hadden we geen foto's gemaakt maar op de volgende link kun je de foto's zien die zij hebben gemaakt. http://disc.yourwebapps.com/discussion.cgi?disc=178913;article=214941;
En wat is het een leuk ras! In allerlei kleuren en maten te krijgen, dus wie weet............het aanmeldingsformulier zit al in onze mailbox.
Zoals we hierboven al eerder schreven zijn ze hier dol op kruizingen met poedels; spoodle (spaniel met poedel), goodle (golden retriever met poedel) en ga maar door.
Woensdagochtend zijn we vertrokken richting de Great Ocean Road. Eerst hebben we Geelong aangedaan, een uurtje buiten Melbourna aan de kust, omdat we daar hadden afgesproken met Manon Keijzer. Zij is samen met haar man enkele jaren geleden vanuit Nederland naar Australie verhuisd. We hebben het gehad over het leven hier, de voordelen en nadelen, de regeltoestanden en hun verdere ervaringen. Erg leuk om haar persoonlijke verhaal even live te horen, aangezien Frederike haar al 5 jaar volgt via haar internetsite. Na Geelong zijn we verder langs de kust gereden en hebben een stuk van de Great Ocean Road gedaan. Heel erg gave kust, indrukwekkend stukje weg...alleen was het erg regenachtig. Wederom voor de foto's leuk. Onderweg nog een koala gespot en papegaaien gevoerd en daarna aangekomen in Apollo Bay waar ze in het ecohostel aldaar een heerlijk knapperend haardvuurtje hadden en we lekker hebben gegeten en een filmpje hebben gekeken. De volgende dag zijn we vroeg vertrokken voor de spectaculaire rotsen aan de kust: 12 Apostles, London Bridge, Bay of Islands noem maar op. Precies wanneer wij de auto uit wilden werd het droog, dus een prima rit. Een aanrader is Tower Hill wat net buiten Warrnambool ligt, dit is een natuurpark waar kanga's, emu's en koala's wonen. Helaas door het slechte weer hebben we alleen 2 kanga's gezien (waarvan 1 er iets in de buidel had zitten!!) en koala's. Het leuke was dat er eentje daarvan wakker was en de boom in klom en ging eten van zijn drugsblaadjes. Dat was wel ontzettend leuk om te zien aangezien je meestal alleen slapende ziet. Bij Warrnambool zijn we het binnenland ingegaan omdat we The Grampians NP wilden bezoeken. Dit is een prachtig natuurgebied vol mooie bossen, watervallen en rotsgebieden. We zijn twee nachten in het YHA ecohostel van Halls Gap gebleven om het gebied wat te bekijken en hebben lekker rondgereden en gewandeld naar Lookouts en watervallen. The Grampians staat bekend om de vele kangaroes en na al vele langs de weg en vlak voor de auto te hebben gehad wilden we ze 's avonde bij schemer nog wat beter bekijken. Chris benaderde een groepje en met name een bepaald jong kangaatje. Deze vond alles best. Kangaroes zijn eigenlijk hele nieuwsgierige beesten en vluchten weg zodra je te dichtbij komt. We hebben nu ook gemerkt dat als ze niet weggaan, wij dat beter wel kunnen doen. Een kangaroe valt niet snel aan, maar als hij het doet kan het behoorlijk link worden. Na enkele minuten stond paparoe van plus 1,50 m naast ons (hij sprong over een greppel recht op ons af) en nadat wij een stapje opzij deden, sprong hij met ons mee. We hebben even een looppasje ingezet, maar nog steeds kwam hij achter ons aan. Best raar, als je weet dat het normaliter schijterts zijn. Hierna had Chris er nog stteds geen genoeg van en benaderde nog een groepje verderop. Deze waren wederom bijzonder geinteresseerd. Ook kwam wederom, in plaats van keihard wegspringen de bosjes in, mama en paparoe recht op ons af in volle vaart. De hele groep heeft ons vervolgens achterna gezeten. In het hostel hoorden we bij navraag over hun afschrik-/ vechttechniek. Mocht het zover komen, dan pakt de groet kanga met zijn kleine voorarmpjes je beet bij je nek in een houdgreep en zal hij staand op zijn dikke vette straat zijn poten met schoenmaat 60 exclusief nagels meerdere malen trappen en krappen om je flink te verwonden. Laat Skippy maar stuiteren in vervolg.
Toen we zaterdag wegreden uit Halls Gap om naar Adelaide te gaan, zagen we weilanden vol stuiteraars....leuk voor de foto's. Ook ontbraken de wilde emu's niet.
De rit naar Adelaide was een snelle en lichtelijk saaie. Veel rechte stukken, redelijk lege Highway. We kwamen tegen vieren aan in het hostel en konden ons nog even vermaken in de stad. Adelaide is anders dan de andere steden; het is klein (1,4 miljoen mensen) en voelt als een dorp (beetje Haarlem). Natuurlijk is het modern ingedeeld met rechte straten en pleinen en een rivier erdoor, maar het ademt wel een leuke sfeer uit. Zondag hebben we de stad verder bewandeld en de parken en musea bezocht. Het weer was ok en wij voelden ons ook goed....beter dan in het terrible Melbourne waar we niet veel aan vonden. Maandag zijn we na een goed ontbijt (heerlijke gratis pannenkoeken met jam) richting de Barossa Valley gereden. Dit is een van de grootste en bekendste wijngebieden van Australie. Hier groeien in de zomer en lente de druiven en maken de honderden familiewijnboeren er mooie CabSauv, Shiraz, Chardonnay, Semillon of krachtige Tawny en dessertwijnen van. Wijnhuizen als Penfolds zitten hier. Onderweg ernaartoe belandden we nog in een parkje met displayhouses, de ultieme plek om eens te kijken hoe de nieuwbouwhuizen er hier uit zien, wat je ervan kunt maken en wat ze kosten. Lekker grote huizen met veel gemak en kamers en veranda's of balkons. Wel valt het altijd op dat golfplaten vaak als dak worden gebruikt en de muurtjes van karton lijken. Maar het schijnt allemaal goed spul te zijn. In de Barossa Valley, later die dag, hebben we ons bij een stuk of tien wijncellars naar binnen laten vallen om vanalles te proeven: wit, rood, port of dessert....allemaal (bijna allemaal) heerlijk! Chris moest het met wat minder glaasjes doen omdat hij de chauffeur was, maar Frederike ging zelfs zat van de wijn weer terug naar de stad. Dinsdag hebben we de auto teuggebracht....helemaal prima afgeleverd na bijna 5000 km en zonder boetes of schade. Vanaf de carrentalplek zijn we teruggelopen naar de stad en hebben na de lunch langs de rivier gefietst! We konden namelijk gratis fietsen huren en Adelaide heeft fietspaden, dus erg geschikt voor ons. Helmpje op en toeren maar. Actief dagje...10 km wandelen en een lekker tochtje op het rad. Woensdag, gisteren, zijn we naar de fabriek van Haigh's gegaan. Haigh's is een chocolademaakfamiliebedrijfding en maakt prachtige exclusieve, chocola in allerlei vormen. In de fabriek hebben we aangehoord hoe ze het daar doen en hebben we wat voorbeelden mogen proeven. Leuk bezoekje. In de middag hebben we wederom het stalen ros gepakt en langs de rivier naar het 13 km verderop gelegen strand gefietst. Mooi tochtje, leuk strand.
Na het avondeten hebben we de bus gepakt naar de airport en zijn met Tiger Airways naar Perth gevlogen. Ivette haalde ons op. Nu zitten we in het huis van Neil en Ivette en gaan zo even boodschappen doen. Tot het volgende verhaal!!
09 Juli 2009 - 10:13
Pap:
Goede iets van jullie belevenissen mee te krijgen, is ook genieten.
Groet, pap
en tot mails -
16 Juli 2009 - 19:22
Mam En Pap:
Hallo daar aan de andere kant van de wereld, wij genieten nu ook van een aantal mooie dagen. Warm 34 grdn is geen uitzondering. Naast ontspannen en genieten denken we vaak aan jullie. Groet uit mooi Italia!
mam en pap -
18 Juli 2009 - 20:46
Annemijn:
heey hey!
dat klinkt weer hartstikke leuk allemaal! Nog een interessante combi die ik deze week gezien heb is een labrador met een tekkel (labradekkel?? :D:D) zag er vreemd genoeg errrrg snoepig uit!
liefs,
Annemijn